Μουσεία

Η Αμφίπολη έγινε ιδιαίτερα γνωστή το 2014 για της τελευταίες ανακαλύψεις στον Λόφο Καστά, που απέχει 3,5 χλμ από το μουσείο. Όμως, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ σημαντική αρχαία πόλη της οποίας τα πρώτα ευρήματα άρχισαν να έρχονται στο φως το 1956, με τις ανασκαφικές έρευνες του αρχαιολόγου Δημήτρη Λαζαρίδη.

 

Πότε κατασκευάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης;

Με έτος ίδρυσης το 1985 είναι το παλαιότερο μουσείο μαριχουάνας στον κόσμο, ενώ βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ στην περιοχή των κόκκινων φώτων της πόλης (Red Light District). Το μουσείο διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή 7.000 εκθεμάτων που σχετίζονται με τη χρήση του φυτού από τον άνθρωπο μέσα στους αιώνες. Αλλά και τις προσεγγίσεις που υιοθετήθηκαν από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου.

 

Εισιτήρια για το μουσείο ψευδαισθήσεων του Άμστερνταμ

Βρείτε εισιτήρια για το μουσείο των ψευδαισθήσεων του Άμστερνταμ που φέρνει τα "πάνω κάτω". Πρόκειται για ένα χώρο που είναι φιλικός για όλες τις ηλικίες, ο οποίος προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία οπτικών ψευδαισθήσεων. Σε αυτό το μουσείο τα πράγματα δε φαίνονται όπως είναι στην πραγματικότητα. Η αλήθεια στρεβλώνεται και οι κανόνες της φυσικής φαίνεται να παύουν να ισχύουν και τα 25 δωμάτια του ψυχαγωγικού αυτού χώρου σας ταξιδεύουν σε μια άλλη διάσταση.

 

Με έτος ίδρυσης το 1998 το Choco-Story είναι το μουσείο σοκολάτας των Βρυξελλών που είναι αφιερωμένο στην ιστορία το μοναδικού αυτού εδέσματος και επικεντρώνεται στην ανώτερη ποιότητα της βελγικής σοκολάτας. 

 

Έχοντας πρόσβαση σε μία 45λεπτη ηχογραφημένη ξενάγηση σε οχτώ γλώσσες (Κινέζικα, Ολλανδικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά) μαθαίνετε για την αρχική χρήση του καρπού από τους Μάγια και τους Αζτέκους. Αλλά και για τον τρόπο που έγινε ένα πολύτιμο εμπόρευμα παγκόσμιας εμβέλειας.

 

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2001 με μια επιφάνεια 3,500 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο Εβραϊκό μουσείο στην Ευρώπη. Αποτελείται από τρία κτήρια και μέσω της ευρύτατης συλλογής του, της βιβλιοθήκης και του αρχείου, περιγράφει την ιστορία των Εβραίων στη Γερμανία και τον κόσμο.

 

Είναι ένα διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται εντός του "Νησιού των Μουσείων" στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Χτίστηκε μεταξύ 1862 και 1876 κατά την περίοδο βασιλείας του Φρειδερίκου Γουλιέλμου του 4ου της Πρωσίας. Από αρχιτεκτονικής άποψης είναι εξαίσιο υιοθετώντας νεοκλασικά και αναγεννησιακά μοτίβα. Το γεγονός αυτό το κάνει να κατατάσσεται από το 1999 στον Κατάλογο Παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

 

Ένα καταπληκτικό και ιδιαίτερο μουσείο που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει κυριολεκτικά το εσωτερικό του ανθρώπινου, και όχι μόνο σώματος. Περιλαμβάνει μια σειρά από αληθινά δείγματα σωμάτων ανθρώπων και ζώων που με ειδική διαδικασία έχουν πλαστικοποιηθεί και κατά κύριο λόγο έχει αφαιρεθεί το δέρμα ή η γούνα. Στόχος είναι να παρατηρήσει κανείς το μυικό σύστημα, τα εσωτερικά όργανα αλλά και τα οστά που όλα μαζί συνεργάζονται και δομούν ένα πλήρως λειτουργικό σώμα.

 

 

Βρίσκεται στο "Νησί των Μουσείων" στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου και είναι το δεύτερο μουσείο που χτίστηκε εδώ μετά το Παλαιό Μουσείο (Altes Museum). Στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο που κατασκευάστηκε μεταξύ 1843 και 1855 σε νεοκλασικό στιλ με αναγεννησιακά χαρακτηριστικά. Μετά τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την εγκατάλειψη την περίοδο της Ανατολικής Γερμανίας, ανακαινίστηκε πλήρως μεταξύ 1999 και 2009. 

 

Ένα από τα κυριότερα περιστατικά που σημάδεψαν την Ιρλανδική ιστορία είναι αυτό της "Ιρλανδικής Επανάστασης". Εξελίχθηκε μεταξύ 1820 και 1930 όπου περίπου 10 εκατομμύρια Ιρλανδοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους μεταναστεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Βρίσκεται στην περιοχή το Κόβεντ Γκάρντεν (Covent Garden) και από το 1980 στεγάζεται στην παλιά αγορά λουλουδιών. Μία επίσκεψη σε αυτό, αφηγείται την ιστορία των μεταφορών στο Λονδίνο τα τελευταία 200 χρόνια. Και χωρίς καμία αμφιβολία, η εξέλιξη της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα κοινωνικά, τα τεχνολογικά και τα οικονομικά θαύματα που βίωσε η πόλη, τα οποία τη μετέτρεψαν σε παγκόσμια πρωτεύουσα.