Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου

Μία από τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού είναι οι ρεβυθοκεφτέδες. Η "μπουκουνιά" είναι ένα παραδοσιακό φαγητό του νησιού που φτιάχνεται με χοιρινό κρέας μαγειρεμένο στο λίπος του. Ο καπαμάς (κατσίκι γεμιστό) μαγειρεύεται σε κάθε γιορτή του νησιού ενώ ξεχωριστή θέση έχουν και τα τυριά του νησιού (μυζήθρα, κοπανιστή, σακουλιαστή). Κύριο μπαχαρικό σε όλα τα φαγητά και τις σαλάτες της Νισύρου είναι η κάπαρη.

Το νησί έχει πληθώρα γλυκών του κουταλιού (κυδώνι, νεράντζι, ντοματάκι), αλλά και άλλα γλυκά όπως κουραμπιέδες, ξεροτήγανα, δίπλες, λουκουμάδες και παστελλαριές (σύκα ανοιγμένα με αμυγδαλόψιχα και σουσάμι).

Τα ποτά δε θα μπορούσαν να λείψουν με πιο διαδεδομένο τη σουμάδα, το σάψαχο (απόσταγμα από δεντρολίβανο) και την κουκουζίνα (απόσταγμα από σταφύλι ή σύκα που μοιάζει με ρακή).

Booking Code
landmark
Latitude
36.61153607074455
Longitude
27.132268315041348
TodoFlickr
Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου
Image
Image
Τοπικά προιόντα Νισύρου
Owner
FB heteroclito cave & bar a vin.
Beach
No
Exclude From Catalog
Off
Likes Count
0