Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ντίσελντορφ σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κεντροευρωπαϊκών πόλεων, με προτεσταντική ιστορία, διαθέτει μια σημαντική παράδοση στην κουζίνα. Αξιόλογες γεύσεις θα βρει κανείς στην κουζίνα των κρεάτων, των θαλασσινών αλλά και των γλυκών. Ταυτόχρονα, ο ερχομός πολλών μεταναστών, ήδη από τη δεκαετία του 60', έφερε καινούριες γεύσεις, εμπλουτίζοντας την κουζίνα της πόλης και αυξάνοντας των αριθμό των επιλογών.
Μερικά από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά πιάτα του Ντίσελντορφ είναι το ψητό χοιρινό κρέας μαριναρισμένο σε ξύδι και μπαχαρικά, τι κότσι, τα μύδια του Ρήνου που προτιμώνται κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και η μαύρη πουτίγκα με βρασμένα μήλα που συνοδεύονται με πουρέ πατάτας.
Τέλος, το Ντίσελντορφ μαζί με τη Γαλλική πόλη Ντιζόν είναι φημισμένες για την καλύτερη μουστάρδα της Ευρώπης. Η οποία βέβαια ήταν πάντα το ιδανικό συνοδευτικό για τα φημισμένα γερμανικά λουκάνικα.